Εθελοντισμός στις μέρες του κορονοϊού

Μάσκες
Μία παρτίδα μάσκες

IMG_9758-1Μετά από ένα κάλεσμα στο facebook που έγινε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, μαζεύτηκαν σε χρόνο dt τα υλικά, οι μηχανές και τα κατάλληλα χέρια για να φτιάξουν υφασμάτινες μάσκες προσώπου, οι οποίες προορίζονται για το προσωπικό του Νοσοκομείου Πολυγύρου αλλά και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

IMG_9741-1Τα υλικά (ύφασμα, κλωστές κ. ά.) τα δώρισαν η κα Μαρία Όρη, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ορμύλιας, ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ορμύλιας, το Νοσοκομείο Πολυγύρου, και ένας κύριος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. Οι μηχανές και το εργαστήρι είναι του κ. Κώστα Μπούγια, ο οποίος  σαν πολύπειρος και σπουδαίος ράφτης δίνει τις απαραίτητες συμβουλές.

 

Εμπνεύστριες του εγχειρήματος και σκληρά εργαζόμενες επί το έργον, η Μαρία Κολλαρά και η Ρούλα Μπούγια, ενώ άμεσα έσπευσαν για βοήθεια η Στέλλα Βέκη, η Στέλλα Μοσχοπούλου και η Άννα Μιχαλούδη στη Νικήτη.

 

Στο διάστημα που έκατσα να τις παρακολουθήσω, διαπίστωσα πόσο κουραστική και χρονοβόρα είναι η κατασκευή μίας τέτοιας μάσκας, και πόση λεπτομέρεια χρειάζεται. Βέβαια, παρά την όποια κούραση, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση για προσφορά.

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Εθελοντισμός στις μέρες του κορονοϊού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s